Wie zijn wij?

Wij zijn Amsterdam Bigband...

Een bigband die verschillende stijlen speelt, met de nadruk op jazz.
De Amsterdam Bigband bestaat uit 20 musici: instrumentalisten, zangers en een dirigent/arrangeur.
Ieder heeft een rijk artistiek verleden. Wij spelen Swing, Bossa Nova, Afrikaanse muziek en Funk.
De laatste tijd hebben wij ons toegelegd op Nederlandse Jazz.

boek Amsterdam Bigband


De Amsterdam Big Band is een Crowd Funding gestart bij Voordekunst.

Je kunt nog tot 28 april doneren voor een studio opname van onze eerste CD.
Wij gaan Nederlandstalig repertoire opnemen, bijzonder en uniek, help ons om het mogelijk te maken.

boek Amsterdam Bigband

ONZE BANDLEDEN

Lees over hun rijk artistiek verleden.
Simon Lutz
Bandleider & Arrangeur

Simon Lutz heeft de afgelopen dertig jaar steeds grote groepen geleid van 'The Heart-ensemble of Brissago' tot 'Jazz Warriors Bigband'. Het leiden van de Amsterdam Bigband is een jongensdroom die uitkomt. Naast het leiden van de band schrijft hij de meeste arrangementen voor deze groep.

Rainer Müller
Trombone

Studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bastrombone, maar is sindsdien ook bezig als tenor- trombonist. Heeft voor, tijdens en na zijn studie gespeeld met Bobby Burgess Big Band Explosion, SDR-Big Band, WDR-Big Band, NDR-Big Band, Gerald y la Ritmica, New Cool Collective Big Band, Sunday Night Orchestra, Leo’s Drugstore, Span Crank, Glenn Weisz Orchestra, diverse musicalproducties, en in de meest uiteenlopende bezettingen in zowel lichte als ook klassieke muziek.

Bart Noorman
Trompet

Trompettist Bart Noorman studeerde tweemaal aan het Utrechts Conservatorium: in de jaren '90 deed hij de jazzopleiding, in 2015 behaalde hij zijn masterdiploma met aantekening compositie/arrangeren. Ooit won hij met zijn eigengereide composities de Dutch Conservatory Jazz Award, tegenwoordig heeft de Amsterdam Bigband ook enkele van zijn stukken op het repertoire. Bart is een goede bekende in het salsacircuit van Amsterdam, maar hij is ook regelmatig in aan jazz en pop verwante groepen te vinden.

Bernt Nellen
Slagwerk

Bernt Nellen speelt met het Accoustic Hip Hop Quartet The Soul Travelers. Hij werkt als begeleider voor moderne dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, is slagwerkdocent en workshopleider en speelt in diverse Jazz en Pop/Rock formaties in de Amstedamse muziekscene.

Dick Smits
Trompet

Dick Smits speelt lead trompet bij de Cotton Club Big Band en valt regelmatig in bij andere Amsterdamse bigbands.

Heiko Ebner
Trompet

Heeft gestudeerd aan het Hilversums Conservatorium en aan het Conservatorium van Amsterdam. Speelt en speelde o.a bij Gerald y La Ritmica, Edy Martinez, Bernie's Lounge, Eddie's Electroshop, bij de "Tiny Little Bigband" en de salsaformatie " FP La Banda" en op bombardino/euphonium bij "Barrio Nuevo", Colombiaanse folklore fusion uit Amsterdam.

Heleen Karsdorp
Zangeres

Heleen Karsdorp zingt momenteel in Into the light: een gospelproject, dit is een korte muziektheaterproductie. Ook zingt ze in de formatie ImproZo, een vocale groep die zich met vrije improvisatie op het gebied van jazz en wereldmuziek bezig houdt.

Jan Willem van der Ham
Baritonsax, Fagot en Altsaxofoon

Jan Willem is al zo'n 35 jaar actief in de geïmroviseerde en hedendaagse muziek. Momenteel speelt hij baritonsax in het Mulligan/Baker-project, fagot in de David Kweksilber Bigband en het Ives Ensemble en altsaxofoon in "four by four" en saxofoonkwartet "Tetrahedron".

Cyrelle Faile
Trompet

Cyrelle Failé is beroepsmatig theatermaakster en theaterdocente. Naast haar werk is ze een fervent trompettiste in diverse orkesten en bigbands. Zo speelt ze in het Brasil-jazz ensemble Sorrindo, waarmee ze de muziek van Hermeto Pascoal ten gehore brengt; in de Kosmosis bigband; bij het projectorkest XLJAZZ; en sinds kort ook in de Amsterdam bigband.

Mark Winder
Saxofoon

Saxofonist, arrangeur en componist. Oprichter en bandleider van o.a. Rough Times Orchertra, The Groove Collectors en het Art Beat Saxophone Quartet Saxofoondocent aan het Muziekpakhuis in Amsterdam.

Thijmen Schoute
Piano

Thijmen Schoute is afgestudeerd pianist aan het CvA en speelt in en om de stad met kleine combo's zoals Blackbird, Esther Sabine & TWQ. Daarnaast geeft hij les bij de Muziekfabriek in Naarden.

Leo Alleman
Trompet

Leo Alleman is trompettist in hart en nieren. Toen hij in Amsterdam is gaan wonen heeft hij de Bigband ontdekt. Sindsdien speelde hij of speelt nog bij, Het Amsterdams Dansorkest, Koki Boga Bigband, Crea Bigband, De Biggles Bigband, XLJazz Buitenkunst, de Amstel Bigband,

Kees Krabben
Saxofoon

Alumnus van het Prins Claus Conservatorium. Met de titel ‘Master of Music’. In New York City studeerde Krabben een semester Jazz saxofoon. Met een unieke alt sound en lyrische improvisaties maakt Kees muziek die ademt. Performances met onder andere Benny Golson, John Engels, Owen Hart jr. en Quentin Bryan Angus. Gouden momenten met Kees Krabben.

Michael Rørby
Trombone
Peter van Os
Trombone

Conservatorium Hilversum, ontwikkelde zich tot een muzikale veelvraat op accordeon en trombone: hij heeft een grote voorliefde voor modern klassiek, maar speelt evenzograag balkan-folklore, theatermuziek en jazz. Hij is nu vaste begeleider van o.a. Niki Jacobs en Shura Lipowsky.

Pepijn de Wit
Zang

"Pepijn de Wit (26) is een jonge, getalenteerde jazz-zanger die de muziek van Sinatra, Dino en Sammy weer op de kaart wil zetten. Als 14-jarige begon hij met het zingen van jazz standards. Na een muziekopleiding in Londen heeft Pepijn zijn eigen jazz-collectief, Cats Collective, opgericht. Sinds 2017 zingt hij mee bij de Amsterdam Bigband."

Wlady Podsada
Altsaxofoon, klarinet

Treedt momenteel ook op met Ritmundo (afrolatinjazz) en Paolo Passionato and the Pennies from Heaven (latin). Speelde oa. bij Herbie White Orchestra (jazz) , Akki Haak (jazz), Groovetrain (80's).Docent Muziekschool Amsterdam - saxofoon klarinet ensemble.

Wolfgang Keller
Altsaxofoon

Ik speel in de Amsterdam Big Band 1e alt. Ik speel in het Duo/4tet Realtime.

Renato Ferreira
Contrabas en Tenorsax

Renato Ferreira is een componist, saxofonist en contrabassist uit São Paulo, Brazilië. Hij was speelde in het ensemble van Ricardo Zoyo, een speler voor de lange termijn van Hermeto Pascoal, met wie hij vele Braziliaanse folklore en Braziliaanse instrumentale muziek heeft geleerd. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij hedendaagse compositie studeerde bij oa Martijn Padding, Cornelis De Bondt en Gilius van Bergijk. Sinds 2010 is hij actief als improvisator in Amsterdam. Hij is tegenwoordig basgitaar- en contrabasdocent in het muziekpakhuis in Amsterdam.

FOTO'S

 

VIDEO'S

Amsterdam Bigband - Perdido


Amsterdam Bigband - Zeemansliederen


Amsterdam Bigband - North Sea Jazz Club

CONTACT

We horen graag van u.